Door de jaren heen heb ik een hele verzameling van bij elkaar geraapte Taran en de Toverketel-artikelen verzamelt.

SAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERAUntitled

Een prentenboek van Taran en De Toverketel dat omstreeks 1985 in Nederland te verkrijgen was. Destijds konden abonnees van het Donald Duck Weekblad het boek via een bon bestellen. Tegenwoordig zie je het boek bijna nergens meer. Ik heb het zelf gelukkig nog voor een prikkie op Marktplaats kunnen kopen in uitstekende staat.Untitled11

Ook ben ik in het bezit van een bijna compleet Panini album met plaatjes van Taran en de Toverketel. Het album is in redelijke staat en de plaatjes zijn mooie screenshots uit de film. Vooral door het mooie binnenwerk van het album is het het echt waard voor de verzamelaar.

Heb jij nog plaatjes? Neem dan graag contact met me op.

Untitled12Untitled14Untitled15Untitled16

Een klein foldertje afkomstig uit een Donald Duck weekblad uit 1998 met daarin de aankondiging van de nieuwe VHS release van de film. En een mooie lithograph van de re-release poster, waarschijnlijk redelijk zeldzaam (in redelijke staat).

Untitled4Untitled5

Uit Donald Duck Nr. 31 1989 een bijlage in de vorm van een soort Stripboekje met RPG-spel. Taren en het Kristal van de Drakenberg, een uiterst zeldzaam stripverhaal dat zich in de wereld van Prydain afspeeld. In die zelfde Donald Duck zit een advertentie die erop wijst dat Taran en De Toverketel in Nederland een re-release heeft gehad, in geen enkel ander land is dat gebeurt. Diverse Donald Ducks uit 1985-86 met daarin een mooi stripverhaal van het verhaal van de film. Ook een aantal Donald Duck’s met info over de film, posters of andere verwijzingen naar Taran en de Toverketel.

Untitled10Untitled9Untitled8-300x225

Een zeer zeldzame bootleg CD met de soundtrack van The Black Cauldron en de special edition DVD met zowel de oorspronkelijke audio, de Nederlandse versie als de Franse versie. Deze DVD is het vooral waard door het scherpe beeld en de vele extra’s (waaronder achter de schermen foto’s)De Nederlandse vertalingen van Lloyd Alexander’s boeken, de reguliere serie in een druk van uitgeverij West-Friesland Pockets met prachtige omslagen van Hans G. Kresse en een eerste druk van de Nederlandse vertaling van De Vondeling en andere verhalen uit Prydain.

Untitled7-1024x662Untitled6