Over mij

Voorstel van een wapen voor de familie van Nieuwland.

Mijn naam is Bas Bernardus Johannes van Nieuwland (Nijmegen, 1999) en ik studeer Geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger voor het Katholiek Documentatie Centrum (KDC), waar ik me voornamelijk bezig houd met de collectie Beeld en Geluid.

Mijn interessegebieden zijn het Katholicisme in Nederland, het kloosterleven, cultuurgeschiedenis van de Middeleeuwen in het algemeen en regionale geschiedenis van Gelre, Kleef, Brabant en het Land van Cuijk.

In het verleden heb ik een propedeuse behaald aan de Fotovakschool en sindsdien ben ik zelfstandig conceptueel landschapsfotograaf. Ik fotografeer voornamelijk cultureel erfgoed en natuurgebieden. Overige interesses waar ik mij mee bezig houd zijn genealogie en heraldiek.

Werkervaring

2019-heden Student-assistent Radboud Universiteit, Nijmegen
2018-heden Medewerker Katholiek Documentatie Centrum (KDC), Nijmegen
2013-heden Redacteur Parochieblad St. Johannes de Doper, Ottersum
2017-2019 Filmrecensent It’s Only A Movie

Opleiding

2018-2021 Bachelor Geschiedenis Radboud Universiteit, Nijmegen
2017-2018 Toegepaste fotografie en Beeldcommunicatie De Fotovakschool, Venlo

Bibliografie

Herders van Java: Jezuïeten en de perceptie van Nederlands geweld in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, 1945-1949 (Propedeusewerkstuk, Nijmegen 2019) Cijfer: 9
Het Romantische Landschap: het verband tussen de intentie van de romantische landschapsschilderkunst en de landschapsfotografie (Onderzoeksrapport, Venlo 2017) Cijfer: 7,5
Alfred Hitchcock en de Giallo (Profielwerkstuk, Nijmegen 2017) Cijfer: 10